Computer Build – Ce e bine de stiut .

Computer Build – Ce e bine de stiut .

Like This Video 1 3534 rogamertv
Added by April 28, 2016

Computer Build

Ce trebuie sa iei in calcul atunci cand te apuci sa faci un sistem nou :

Care este bugetul tau ?bani1
Care este rezolutia nativa a monitorului tau ?
Ce vrei sa joci pe acest sistem si la ce setari ?
Vrei sa faci overclock ?
Vrei sa faci SLI , respectiv Crossfire ?
Ce sistem de operare intentionezi sa  folosesti ?
Vrei un monitor nou sau o alta componenta periferica ?
Ai brand-uri preferate ?
Ai preferinte suplimentare in alcatuirea sistemului ?

 

Ce este overclock-ul ?

Overclocking-ul reprezintă procedeul prin care o componentă hardware de calculator este forțată să funcționeze la frecvență mai mare decât cea specificată de producător. Componentele cel mai des overclockate sunt microprocesorul, memoria RAM, placa grafică și cipurile de pe placa de bază. Scopul este de a obține performanțe mai mari, fără ca acest lucru să ducă la instabilitatea sistemului. Acest procedeu poate conduce la economii, nefiind necesară achiziționarea unei componente mai scumpe și mai rapide, reversul fiind posibilitatea de a micșora durata de viață a componentei overclockate sau chiar distrugerea ei.

Alegerea componetelor ( Computer nou )

Procesor ( CPU )

AMD sau Intel?

Intel are o performanță mai mare single-core, dar AMD ofera mai multe nuclee și permite overclocking pe o gamă mai largă de procesoare. Mai multe nuclee nu fac mai bine atunci când nucleele nu sunt utilizate. Cele mai multe jocuri nu utilizează mai mult de două până la patru nuclee, astfel în cele mai multe cazuri Intel va avea avantajul.intel_amd_chips

În cazul în care AMD excelează este în segmentul low-end în cazul în care aveți nevoie de nuclee suplimentare și doriti overclocking. Dar cine nu își poate permite Core i5 și Core i7 K Intel AMD sunt de asemenea o decizie buna.

Intel Core i5 or Core i7?

Diferența dintre cele două serii este faptul că i7 are Hyper-Threading și i5 nu. Hiper-threading în definiția cea mai de bază este o tehnologie care face un singur nucleu de bază ca sa se comporte ca două nuclee astfel încât un quad-core ar acționa ca un octo-core.

Cele mai multe jocuri nu profita de mai mult de patru nuclee, astfel încât 500 Ron premium pe un i7 peste un i5 nu poate fi justificati pentru jucătorii. Diferenta ar fii bine pastrata pentru o placa video mai performata.

Care este diferența dintre numerele și sufixele, ce înseamnă?

KIM2ayR

O nouă generație va fi în mod evident mai buna decât generația mai în vârstă având în vedere că acestea sunt ambele cu aceeași viteză. De exemplu, un Core i5 4670 va fi mai bun decât un Core i5 3570.

K Sufixul indică faptul că procesorul este deblocat și poate fi overclockat prin creșterea multiplicatorului.

Sufixele S și T indică procesoare de putere optimizat mai lent și mai mult. Acestea sunt vândute la o primă de peste procesoarele regulate mai rapide și nu ar trebui să fie achiziționate. Unii pot ști aceste sufixe ca sucky și teribil.

 

Placa de baza ( MOTHERBOARD ) 

Placa de baza este cea ce permite fiecărei componenta să comunice una cu cealata . Placa de baza nu contribuie la FPS-uri direct, dar face acest lucru 990fxa1în mod indirect. De exemplu, o placă de bază care suportă doar memorie 1600MHz va fi mai slaba decât o placă de bază care suportă memorie 3200MHz. Dar un o placa de baza de 400 Ron care suporta memorie 3200MHz va oferi aceleasi performante ca o placa de baza de 1500 Ron cu suport 3200MHz, având în vedere că orice altceva este similar.

PCI-E and SATA

PCI-E 2.0 și 3.0 sunt compatibile , ceea ce înseamnă ca placa video 3.0 PCI-E va lucra într-un slot PCI-E 2.0 și vice-versa.
SATA 2.0 (3Gbps) reprezintă o strangulare pentru drive-uri moderne SSD, dar nu și pentru hard disk-uri clasice . SATA 2.0 (3Gbps) și 3.0 (6Gbps) sunt compatibile .

 

 

Memoria RAM (MEMORY RAM)

Recomandat 2x8gb pentru jocuri și 4x8gb pentru uz profesional.112260

Fvrecventa conteaza extrem de mult . Depinde pentru ce doriti sa faceti . Recomandat minim 1600Mhz .

 

 

Placa video ( VIDEO CARD GPU)

O placă video, adaptor video sau placă grafică este un card de expansiune a cărui funcție este de a genera imagini către un monitor. Multe plăci video au funcții adăugate, precum redarea accelerată de scene 3D și grafică 2D, adaptor TV tuner, decodare MPEG-2/MPEG-4 sau capacitatea de a utiliza mai multe monitoare (multi-monitor). Alte plăci video moderne sunt utilizate pentru scopuri mai exigente, precum jocurile PC.

Ce este SLI sau Crossfire? Am nevoie de asa ceva ? Boardshot_GeForce_GTX_550_Ti

Nvidia SLI si Crossfire AMD este o tehnologie care leagă două plăci video împreună pentru a crește performanța. În unele cazuri, nu va exista nici o creștere de performanță din cauza lipsei de sprijin.

SLI si Crossfire nu este recomandată, cu excepția atunci când rulează titluri AAA la setările max absolute sau rezoluții mai mari decât 1920×1080.

Nvidia GeForce sau AMD Radeon?

Acest lucru depinde în mare măsură de preț și de preferințele individuale.

AMD a are o reputație proastă din cauza driverelor nasoale. Dar drivele lor s-au imbunatatit foarte mult de-a lungul anilor. Atat AMD cat si Nvidia vin des cu update-uri la drivere.

De cât de multa memorie video avem nevoie?

Memoria video intra în joc la rezoluții mai mari și setări HIGH sau ULTRA . NVIDIA și AMD echipează GPU-urile lor cu cantitatea adecvată de memorie bazat pe nivelele de performanță ale GPU-lui. Unii producatori vor vinde variante cu mai multă memorie la un cost mai mare. Cele mai multe titluri AAA folosesc în prezent sub 2 GB la 1920×1080 pe setări destul de ridicate și foloseste mai mult de 4 GB la setări max cu anti-aliasing.

PZSIw7s

Carcasa ( CASE )

Aici conteaza doar sa ai o racire cat mai buna si sa fie cat mai spatioasa . De obicei alegeti in functie de placa de baza ATX sau MATX .

Sursa (POWER SUPPLY PSU)

Alimentarea cu energie poate fi gândită ca inima unui calculator. Acesta convertește puterea de curent alternativ de la priza de pe perete în curent 600w_psu_1280continu. Selectarea sursei de alimentare este cea mai dificila parte a procesului de selecție pentru componente, deoarece nu se poate face un calcul de consum dupa coperta .

Modulara sau Non-Modulara

Aici depinde doar de voi , daca aveti o carcasa deschisa ( panou de sticla ) recomandat ar fii o sursa modulara , daca nu … nu are rost sa investiti bani in plus .

 

 

Storage

Image of a computer hard drive.

Stocare este formata din hard disk-uri (HDD) și unități de stocare SSD (solid state). Acestea vor fi folosite pentru a găzdui sistemul de operare, software-ul de productivitate generală, jocuri, documente, fișiere media și orice alt tip de date. Un SSD este mai scump pe gigabyte decât un HDD, dar acestea sunt mult mai rapide ceea ce inseamna un timp mai rapid de boot-up, timpi de încărcare mai rapizi. Sistemul este mai receptiv, cu un SSD.

Stocarea de fisiere media se poate face pe HDD clasice la pret avantajos ……

 

 

Western Digital negru, albastru, verde sau roșu?

Recomand pentru jocuri negru si pentru stocare clasica albastru .

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
611

Similar Videos

Fussbot – Puncte pe Live Stream !

0 441 0

Iti multumim ca ai ales GamerTv . Daca doresti sa faci parte din echipa apasa butonul de SUBSCRIBE iar daca vrei sa fii membrul de onoare arunca si un LIKE respectiv un SHARE ca sa poata vedea tot poporul .

Twitch MooBot – Tutorial ( Moderator Chat )

0 403 0

WebSite : http://www.gamertv.ro Facebook : https://www.facebook.com/gtvro Twitter : https://twitter.com/rogamertv Like Like Love Haha Wow Sad Angry

Cum sa joci CSGO in 4:3 fullscreen FARA dungi negre .

0 369 0

Iti multumim ca ai ales GamerTv . Daca doresti sa faci parte din echipa apasa butonul de SUBSCRIBE iar daca vrei sa fii membrul de onoare arunca si un LIKE respectiv un SHARE ca sa poata vedea tot poporul .

  • Puteti pune aici ce vreti sa modificam si ce sa adaugam , pe langa asta puteti pune o poza si cu sistemul vostru .